❄️ Ilmoittautuminen Talvikilometrikisaan 2025 on avattu! ⛄
Nyt on oikea aika ilmoittaa joukkueet ja osallistujat sisään, sillä Talvikilometrikisa 2025 käynnistyy 1.1.2025!
Luvassa on 59 kisapäivää leikkimielistä kisailua, yhteisöllisyyttä ja kunnon kohentamista aikavälillä 1.1.–28.2.2025. Tervetuloa mukaan!
Huom! Lataa ja tulosta joukkueellenne osallistumisjuliste täältä suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Kiinnitä juliste vaikkapa taukohuoneen seinälle tai postaa se digitaalisiin kanaviin tain intranetiinne. Näin muutkin näkevät, että yhteisönne on kisassa mukana ja voivat osallistumiskoodia käyttämällä liittyä mukaan joukkueeseenne 😊
***
Miten Kilometrikisa toimii?
Osallistuminen Kilometrikisaan on helppoa:
👉 Kirjaudu ensin sisään Kilometrikisaan. Mikäli olet ollut kisassa aiemmin, vanhat tunnuksesi toimivat. Myöskään sillä ei ole väliä, missä joukkueessa olet ollut joskus aikaisemmin – voit halutessasi olla eri joukkueessa joka kisassa. Mikäli sinulla ei ole vielä tunnusta, rekisteröi itsellesi tunnus.
👉 Mikäli olet ilmoittamassa joukkuetta sisään, klikkaa valikosta "ilmoita joukkue". Keksi joukkueelle osallistumiskoodi, jaa koodia eteenpäin ja innosta myös muut kanssasi polkemaan! Henkilöstä, joka ilmoittaa joukkueen kisaan tulee joukkueen kapteeni.
👉 Joukkueen muut jäsenet (siis kaikki muut kuin kapteeni) liittyvät joukkueeseen osallistumiskoodilla, jonka kapteeni on valinnut ja jakanut omalle yhteisölleen (esim. Slackissa, intranetissa, maililla henkilöstölle, posterissa kahvihuoneen seinällä jne.). Liittyminen onnistuu joko kirjautumisen jälkeen (ks. päävalikossa Liity joukkueeseen -toiminto) tai heti tunnuksen rekisteröinnin yhteydessä laittamalla joukkueen osallistumiskoodi sille varattuun kenttään.
Kilometrikisaan voi ilmoittautua missä tahansa vaiheessa kisaa. Kilometrit ja minuutit voi kirjata systeemiin myös takautuvasti!
Miten kilometrit kirjataan?
Kun kuulut johonkin joukkueeseen ja olet kirjautunut sisään, voit kirjata kilometrisi (ja minuuttisi) Kilometrikisan simppeliin, kalenterimuotoiseen ajopäiväkirjaan. Käyttämällä Strava- ja Polar Flow -integraatioitamme kilometrit ja minuutit saa siirtymään myös automaattisesti. Vähemmän kirjaamista, enemmän pyöräilyä! Kilometrejä mittamaan löytyy sovelluskaupoista myös maksuttomat mobiiliisovellukset (Polar Flow ja Strava). Kun sinulla on Polar tai Strava toiminnassa, voit laittaa haluamasi integraation käyttöösi Omat tiedot -sivulta.
Ketkä voivat osallistua? Kaikki 😊
Kilometrikisaan ovat tervetulleita polkemaan niin työyhteisöt, yhdistykset, kaveriporukat, kuntien avoimet joukkueet kuin kaikki muutkin ryhmät. Leikkimielisessä kisassa kilpaillaan siitä, mikä joukkue polkee eniten kilometrejä ja/tai minuutteja. Työpaikan seinälle voit ladata ja tulostaa osallistumislomakkeen suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi täältä.
Ketjureaktion kautta joukkueet voivat halutessaan olla keräämässä lahjoitussummaa käytännön ilmastoratkaisuihin Punaisen Ristin kanssa.
Sarjat, joissa kisaa käydään
🚲 Piensarja (alle 25 osallistujaa)
🚲 Suursarja (≥ 25 osallistujaa)
🚲 Tehosarja (pyöräilyseurat, liikuntayhdistykset ja muut "ammattilaiset" tai aktiiviharrastajaryhmät)
Perussarjojen lisäksi kisaa käydään sähköpyörä- ja kuntasarjassa. Joukkue kilpailee automaattisesti myös sähköpyöräsarjassa, jos yksikin jäsen on kirjannut sähköpyörällä ajettuja kilometrejä. Kisan alettua joukkueiden vahvuus muodostuu joukkueen aktiivisten polkijoiden mukaan (ns. nollakerholaiset eivät vaikuta tuloksiin). Joukkue tietenkin säilyy myös nomaalisarjassa (pien, suur, teho), jossa huomioidaan lihasvoimin poljetut kilometrit.
Lisäksi jokainen polkija, joka on tallentanut kotikunnan omiin henkilökohtaisiin tietoihinsa, alkaa kartuttaa myös oman kuntansa kilometrisaldoa.
Mietityttääkö jokin asia? Lisää tietoa löydät Säännöt ja ohjeet -sivulta sekä Usein kysytyt kysymykset -osiosta. Diplomit-välilehdeltä voit ladata osallistumislomakkeen, jonka voi tulostaa työ- tai harrastuspaikan seinälle tai liittää esim. sähköpostin jatkeeksi ja kannustaa myös muita mukaan.
Miksi etenkin työyhteisöjen kannattaa koota joukkue mukaan?
Kilometrikisa houkuttelee pyörän selkään kaiken kuntoiset
Usein liikkumista lisäävät toimenpiteet kohdistuvat heihin, jotka ovat jo ennestään fyysisesti aktiivisia. Työnantajan tarjoama ilmainen kuntosalijäsenyys tai tyhy-päivien sählyturnaukset eivät motivoi kaikkia. Riittämättömät taidot ja heikko kuntotaso laskevat intoa entisestään. Pyöräilyyn kannustavan Kilometrikisan etu on, että siihen osallistuminen ei vaadi erityisiä taitoja ja lähes jokaiselta suomalaiselta löytyy pyörä. Pyöräily on helppoa ja mukavaa, kun vauhdin voi säätää oman kunnon mukaan.
Kilometrikisa lisää yhteisöllisyyttä työpaikoilla
Kilometrikisa on tehty toiminnoiltaan mahdollisimman yksinkertaiseksi. Työyhteisön yksi jäsen luo kisaan joukkueen, johon muut ilmoittautuvat. Osallistujat kirjaavat pyöräilykilometrejään ja -minuuttejaan ylös sekä kartuttavat oman joukkueen kilometrisaldoa. Työyhteisön yhteinen kilometritavoite on yksi kannustaa polkemaan työmatkojen lisäksi myös vapaa-ajalla. Osallistujat ovat kertoneet, että omaa ja muiden menestystä on mukava seurata. Kerättyjen kilometrien lisäksi työyhteisöissä koetaan, että Kilometrikisa lisää vuorovaikutusta, joukkuehenkeä ja tunnetta ryhmään kuulumisesta.
Pyöräilymyönteisyys on työpaikan valttikortti
Kahvipöytäkeskustelut pyöräilystä, kesän aikana kohonnut kunto, virkeä mieli, pudonnut paino ja yhä useampi työmatkansa pyöräilevä luovat tilanteen, jossa laadukkaita pyöräpysäköintejä, asianmukaisia sosiaalitiloja ja työsuhdepyöräetua ei tarvitse enää perustella - pyöräilyn edistäminen on kannattavaa ja järkevää. Työpaikan pyöräilymyönteisyys on nykypäivänä valttikortti, jota kannattaa vaalia. Pyöräilyä edistävät toimenpiteet ovat osoitus, että työpaikka haluaa tukea aktiivisia ja kestäviä liikkumismuotoja.
Kilometrikisa konkretisoi työpaikkojen vastuullisuuslupauksia ympäristön ja työhyvinvoinnin osa-alueilla
Työnantajien rooli pyöräilyn edistäjinä on merkittävä, koska heillä on runsaasti mahdollisuuksia vaikuttaa siihen, miten ihmiset liikkuvat. Kaikista kuljetuista matkoista työmatkojen osuus on neljännes. Pyöräilyyn kannustaminen on helppo tapa ja edullinen tapa konkretisoida työyhteisön vastuullisuuslupauksia ympäristön ja työhyvinvoinnin osa-alueilla.
Ota Kilometrikisan sosiaalisen median tilit seurantaan
Päivitämme Kilometrikisan sosiaalisen median tileille Facebookiin ja Instagramiin ajankohtaista asiaa Kilometrikisasta sekä jaamme osallistuneiden postaamia kuvia. Huom! Jos kuvaan on merkitty #kilometrikisa tai #kilometrikisa2023 emme kysy erikseen lupaa kuvan jakamiseen.
Kilometrikisa Instagramissa
Näyttäisimme sinulle tässä kohtaa kisaajien tägäämiä Kilometrikisa-aiheisia kuvia Instagramista,
mutta valitsemasi evästeasetukset eivät salli sitä 🤷. Kuvien näyttäminen vaatii päälle valinnan
"yhteisöliitännäiset". Muuta evästeasetuksia
Kisakeskustelu – Talvikilometrikisa 2025